Startsidan
Vår bok för grundkursen
Vår motorutveckling
Våra nya rön
Våra fordon
Våra vänner
 


Våra demonstratorer

Vårt hittills allra mest uppseendeväckande demonstrationsfordon är naturligtvis Mjölner – en trehjulig mc registrerad för vägen. Den väger 370 kg och har en vattenkyld Suzukimotor med insprutning och ett uppladdningssystem från BoostBusters. Turbon är en KKK K26-/K27-hybrid som klarar av luftleveranser upp till cirka 500 hk. Under övertryck tillsätts alkohol av ett separat insprutningssystem för att ge bra knacktolerans.

Mjölner är i högsta grad ensitsig med centralt placerad förare som styr med ratt och gasar, kopplar och bromsar med pedaler precis som en bil. Sekventiell växellåda naturligtvis, med sex alternativ framåt. Framvagnen kommer från en Caterham Seven, annars är det mesta en BoostBusters-konstruktion. Körupplevelsen påminner om en gokart med raketmotor.

Sen har vi såklart Proppen, vårt nya demonstrationsfordon som skall sätta världsrekord på 400 meter för propellerdrivna tvåhjulingar. Hojen är lite längre kommen än på dessa bilder, och har provkörts preliminärt. Bra sug, så tight klädsel gäller. Målet är 100 km/h.